Chokladkaka med hallon i långpanna

300 g smör
4 ägg
540 g strösocker
480 g vetemjöl
40 g kakao
30 g bakpulver
300 g mjölk
400–500 g frysta hallon
Glasyr
200 g smör
400 g vispgrädde
120 g strösocker
25 g vetemjöl
25 g kakao
How to
Botten: Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ner dem i äggsmeten varvat med mjölk och smör. Rör till en jämn smet. Häll upp i en stor långpanna klädd med bakpapper. Fördela hallonen över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ett par min så att krämen tjocknar. Rör hela tiden så den ej bränns. Bred den på kakan och låt stelna.
Dekorera gärna med smält vit choklad som du ringlar över. Skär i rutor och dekorera sedan med färska hallon och citronmeliss.