bakingmode.blogg.se

Världens bästa semlor

Publicerad 2016-02-18 09:51:00 i Allmänt, Bullar,

 
 
14 semlor
Fördeg
200 g mjölk
260 g vetemjöl
25 g jäst
 
Bortgörning
160 g vetemjöl
1 st ägg
2 g salt 
5 g kardemumma mald 
100 g smör rumstemperatur
85 g strösocker
 
Fyllning
200 g hemmagjord mandelmassa
250 g hemmagjord vaniljkräm
 
Grädde
 
Dekoration
Florsocker
 
How to
Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan i det med vetemjöl och jäst och kör det i på mellan fart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15 min.

Blanda i resterande ingredienser i fördegen och kör någon minut på låg hastighet sen lite snabbare tills degen blivit glansig, fin och känns elastisk. Dela degen i bitar cirka 60 g/st. Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under duk till dubbel storlek i cirka 1,5 - 2 timmar.
Grädda mitt i ugnen på 210 grader och grädda i ca 8 - 10 min, tills bullen fått en fin gyllenbrun färg.
Blanda ihop mandelmassan med vaniljkrämen och lägg i en spritspåse.
När bullarna svalnat, klipp en triangel och lyft bort locket. Fyll sedan med mandelmassablandningen och vispa grädden till önskad konsistens och fyll en spritspåse med stjärntyll.
Spritsa ovanpå mandelmassan, runt om och tryck på locket så det får ordentligt med grädde underifrån. Garnera med florsocker.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela