Saffranskakor med vit choklad

50 g smör
1 g saffran
150 g smör
140 g farinsocker
130 g strösocker
1 ägg
300 g vetemjöl
5 g bikarbonat
3 g salt
5 g vaniljsocker
250 g grovhackad vit choklad
How to
Sätt ugnen på 180 grader. Smält 50 g smör ocj blanda med saffranet. Ställ åt sidan. Vispa det resterande smöret med farin- och strösocker till en krämig konsistens. Vispa i ägget. Tillsätt det smälta smöret och de torra ingredienserna. Arbeta ihoptill en deg och tillsätt chokladen.
Ställ degen i kylen i ca 20 minuter. Dela degen i ca 25 bitar, rulla till bolla och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till lite lätt och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter tills dom fått fin färg.
Låt svalna nån minut på plåten innan du flyttar över dom på galler.