bakingmode.blogg.se

Vaniljbavarois med mandelbotten och hallongelé

Publicerad 2017-07-21 19:25:42 i Allmänt, Dessert,

 

Botten
400 g strösocker
300 g ägg
320 g mandelmjöl eller mald mandel

How to
Klä en liten långpanna med bakplåtspapper.
Vispa socker och ägg fluffigt (ca 15-20 minuter)
Vänd ner mandelmjölet och grädda i 180 grader tills den blir gyllenbrun ( ca 15 minuter)
Jämna till bottnarna när de kallnat.
Ta ur botten ur pannan och sätt plastband runt om. Lägg tillbaka botten.

Hallongelé
600 g hallonpuré
100 g pressad lime
210 g strösocker
10 gelatinblad

How to
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm hallonpurén, limejuice och socker tills sockret löst sig.
Krama ur gelatinbladen och häll ner i purén. Blanda ordentligt tills gelatinet löst sig.
Kontaktplasta och låt stå i rumstemperatur.

Vaniljbavarois
500 g mjölk
180 g strösocker
160 g äggula
2 vaniljstänger
5 gelatinblad
500 g vispgrädde

How to
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Värm mjölk, socker, äggula och urskrapad vaniljstång under omrörning till 83 grader. Sila och rör i gelatinbladen.
Låt svalna till 30 grader.
Vispa grädden löst. Vänd ner vaniljsmeten försiktigt i grädden och häll över botten. Ställ in i frysen.
Häll på hallongelén när bavaroisen fryst.
Låt frysa igen.
Stjälp ur formen och vänd tillbaka den på en gång.
Skär med en varm vass kniv. Låt tina 30 minuter och dekorera med vit choklad och hallon.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela