bakingmode.blogg.se

Mjuk pepparkaka med cream cheese frosting

Publicerad 2017-11-25 08:13:00 i Allmänt, Julbak, Mjuka kakor,

 

 

150 g rumsvarmt smör
4 ägg
360 g socker
500 g lingonsylt
420 g vetemjöl
4 tsk mald ingefära
4 tsk kanel
2 tsk malda nejlikor
2 tsk mald kardemumma
4 tsk bakpulver
300 g gräddfil

Creamcheese frosting
200 g philadelphiaost
240 g florsocker
50 g smör
10 g vaniljsocker

Garnering

Lingon

How to

Mjuk pepparkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Klicka i det smöret och lingonsylten under omrörning. Tänk på att vispa försiktigt så inte alla klumpar försvinner. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör därefter ner i smeten. Häll till sist ner gräddfilen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Creamcheese frosting: Vispa philadelphiaosten och smöret krämigt med en elvisp. Häll ner florsockret och vaniljsockret och rör om till en slät frosting. Bred ut frostingen på kakan och garnera gärna med lingon.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela