Mjuk pepparkaka med cream cheese frosting

150 g rumsvarmt smör
4 ägg
360 g socker
500 g lingonsylt
420 g vetemjöl
4 tsk mald ingefära
4 tsk kanel
2 tsk malda nejlikor
2 tsk mald kardemumma
4 tsk bakpulver
300 g gräddfil
Creamcheese frosting
200 g philadelphiaost
240 g florsocker
50 g smör
10 g vaniljsocker
Garnering
Lingon
How to
Mjuk pepparkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Klicka i det smöret och lingonsylten under omrörning. Tänk på att vispa försiktigt så inte alla klumpar försvinner. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör därefter ner i smeten. Häll till sist ner gräddfilen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
Creamcheese frosting: Vispa philadelphiaosten och smöret krämigt med en elvisp. Häll ner florsockret och vaniljsockret och rör om till en slät frosting. Bred ut frostingen på kakan och garnera gärna med lingon.