Daimglasstårta

Botten
225 g oreos
75 g smält smör
How to:
Mixa oreosen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en springform på 28 cm. Ställ in i frysen medans du gör glassen.
Daimglass
700 g mjölk
500 g vispgrädde
80 g glykos
320 g strösocker
Frön och stång från 2 vaniljstänger
180 g äggulor
6 g salt
ca 4 dubbel daim
Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och glykos med hälften av sockret i en kastrull. Ta av från värmen. Vispa under tiden äggulorna med resten av sockret.
Häll den uppkokade gräddmjölken över äggulorna och vispa ordentligt. Häll tillbaka i kastrullen och värm till 84 grader under omrörning.
Sila ner blandningen i en rostfri bunke och tillsätt saltet. Kyl i vattenbad till 4-8 grader. Den kan med fördel stå i kylen över natten.
Kör i glassmaskin och tillsätt daimen mot slutet.
Häll över botten.
225 g oreos
75 g smält smör
How to:
Mixa oreosen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en springform på 28 cm. Ställ in i frysen medans du gör glassen.
Daimglass
700 g mjölk
500 g vispgrädde
80 g glykos
320 g strösocker
Frön och stång från 2 vaniljstänger
180 g äggulor
6 g salt
ca 4 dubbel daim
Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och glykos med hälften av sockret i en kastrull. Ta av från värmen. Vispa under tiden äggulorna med resten av sockret.
Häll den uppkokade gräddmjölken över äggulorna och vispa ordentligt. Häll tillbaka i kastrullen och värm till 84 grader under omrörning.
Sila ner blandningen i en rostfri bunke och tillsätt saltet. Kyl i vattenbad till 4-8 grader. Den kan med fördel stå i kylen över natten.
Kör i glassmaskin och tillsätt daimen mot slutet.
Häll över botten.