bakingmode.blogg.se

S'mores kakor

Publicerad 2018-02-10 23:45:16 i Allmänt, Kakor,

120 g smör i tärningar
660 g grovhackad mörk choklad
100 g lindt mörk choklad med karamell
70 g siktad vetemjöl
12 g siktad kakao
1/2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk havssalt
4 rumstempererade stora ägg
2 äggulor
300 g strösocker
2 tsk vaniljpasta
Flingsalt
 
How to
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält 400 g choklad tillsammans med smöret över ett vattenbad och låt svalna.
Vispa äggulor, ägg, strösocker och vaniljpastan i ca 10-15 minuter tills det blivit fluufigt och vitt.
Sikta vetemjöl, kakao, bakpulver och bikarbonat i en separat skål, tillsätt salt och vänd i äggsmeten varvat med choklad och smörblandningen och resten av chokladen.
Använd en liten glasskopa och fördela på en plåt försedd med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut rätt mycket så lägg dom inte för tätt. Strössla med flingsalt.
Baka direkt i ca 8-10 minuter helst utan varmluft.
Dom ska vara lite mjuka i mitten och stelnade på kanterna.
Låt dom kallna helt på plåten.
 
Spritsa på fyllningen på hälften av kakorna, bränn dom med en gasbrännare och lägg sedan på andra hälften av kakorna. 
 
Fyllning
225 g + 45 g strösocker
120 g glykos
90 g vatten
150 g äggvita
1 tsk vaniljpasta
 
How to
Blanda strösocker, glykos och vatten i en kastrull och koka till 117 grader. Rör till sockret löst sig och låt sedan vara.
Vispa under tiden äggvitan till ett skum och tillsätt genast 45 g strösocker i 3 omgångar. 
När sockerlagen nåt 117 grader tillsätt den i en tunn stråle till äggvitan samtidigt som du vispar på låg hastighet.
När all sockerlag är tillsatt öka till mediumhastighet och vispa tills den är glansig och har svalnat något. 
Tillsätt vaniljpastan och vispa ordentligt.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela