Saffranskaka med brynt smör
75 g smör
100 g vispgrädde
1 g saffran
3 ägg
180 g strösocker
10 g vaniljsocker
150 g vetemjöl
50 g mandelmjöl
6 g bakpulver
1 krm flingsalt
1 apelsin (skal)
1 citon (skal)
Smör och mandelmjöl till formen
Florsocker
How to
Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform med mandelmjöl.
Bryn smöret i en kastrull. Tillsätt grädde och saffran och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt smörblandningen.
Blanda till en slät smet. Blanda ner apelsin - och citronskal.
Häll ner smeten i formen och grädda i ugnen i ca 30 minuter.
Låt svalna en stund och skälp sedan upp den på ett ugnsgaller.
Pudra med florsocker när den svalnat.