bakingmode.blogg.se

Blondie med tranbär och kolasås

Publicerad 2020-01-11 22:22:00 i Allmänt, Blondie,

 

Blondie
113 g smör
117 g ljust muscovadosocker
65 g strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1/2 tsk salt
125 g fullkorns dinkelmjöl
130 g Callebaut gold eller vit choklad
100 g frysta tranbär
55 g hackade pekannötter

How to
Sätt ugnen på 180 grader.
Fodra en 20 X 20 cm form med bakplåtspapper.
Smält smöret. Vispa smöret tillsammans med sockret i ca 2 minuter.
Blanda ner ägg och vanilj.
Vispa snabbt ner mjöl och salt tills det gått ihop och vänd ner pekannötter, choklad och tranbär.
Bred ut jämnt i formen och baka mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna helt.

Kolasås
50 g glykos
90 g strösocker
85 g grädde
25 g smör
flingsalt

Smält ihop glykos och strösocker tills det blir ljust bärstensfärgat.
Vispa försiktigt i grädden. Rör ner smöret tills det smält och tillsätt flingsalt.
Låt svalna.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela