bakingmode.blogg.se

Kanelbullekladdkaka

Publicerad 2020-10-25 17:19:42 i Allmänt, Kladdkaka,

250 g smör
315 g strösocker
10 g malen kanel + 30 g
7 g malen kardemumma
10 g vaniljsocker
4 ägg
180 g vetemjöl
40 g farinsocker
Pärlsocker till garnering

How to
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
Blandar försiktigt ihop smör, strösocker, 10 g kanel, ägg, vetemjöl, kardemumma och vaniljsocker precis så det går ihop till en jämn smet.
Lägg 1,5 dl av smeten i en skål och blanda ihop det med 30 g malen kanel och farinsocker.
Nu har du alltså en ljusare smet och en mörkare smet.
Häll upp den ljusare smeten i formen.
Lägg den mörkare smeten i en spritspåse och spritsa ut ett kanelbullemönster på kakan. Toppa med pärlsocker.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt kladdkakan svalna helt i kylskåpet (helst över natten) innan du serverar den.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela