bakingmode.blogg.se

Saffransbullar

Publicerad 2015-12-25 23:36:48 i Allmänt, Bullar, Julbak,

 
Fördeg
500 g mjölk
50 g jäst
1 g saffran
500 g vetemjöl
 
Deg
150 g smör, rumstempererat
170 g strösocker
5 g salt,
320 g vetemjöl,
 
Mandelfyllning
250 g mandelmassa
25 g strösocker
3 g vaniljsocker
120 g smör, rumstempererat
 
Börja med en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i den. Blanda mjölken med vetemjölet, knåda 5 minuter i assistent. Låt ligga kvar med en duk över och vila i 15-20 min. 
Blanda i de resterande ingredienserna i degen och kör på mellanhastighet tills degen känns len, glansig och börjar släppa kanterna.
  • Låt degen vila under en duk i ca 20-30 minuter så degen släpper sin spänning. 
 
Mandelfyllning
Blanda mandelmassa med strösocker och vaniljsocker. Blanda i lite i taget av smöret tills du har en slät och fin fyllning. 
 
Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord till en rektangel. Bred ut fyllningen jämt över degen. Greppa överdelen av degen och vik den över så att du får en halv vikning. Dela degen i avlånga remsor och gör små knutar genom att snurra remsan runt två fingrar som ett nystan. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ordentligt under en duk i 1-2 timmar. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 13-15 min tills dina saffransbullar har fått en fin gyllenbrun färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela