bakingmode.blogg.se

Chokladmacarons med saltkolakräm

Publicerad 2015-05-15 19:42:00 i Allmänt, Macarons,

På bilden har jag även macarons på italiensk maräng

Jag har blivit helt besatt av salted caramel av alla slag så var tvungen att testa det i macarons då jag hade lite äggvitor till övers efter att jag gjorde halloncurd häromdagen. Detta var helt underbart =)

Saltkolakräm
50 g glykos
90 g strösocker
88 g grädde
25 g smör
2 g flingsalt

Chokladmacarons
100 gram mandelmjöl
110 gram äggvita som har stått framme över natten täckt med plastfolie
50 g socker
185 gram florsocker
15 gram kakao

How to:
Saltkolakräm
Värm glykosen i en tjockbottnad kastrull med lite i taget av strösockret tills allt har smält, rör om lite då och då.
Koka sockret tills den fått en fin karamellfärg, häll i grädden lite i taget försiktigt och rör om. Ta bort från värmen och klicka i smör och flingsalt. Blanda och ställ åt sidan, låt svalna.

Chokladmacarons
Blanda mandelmjölet med florsockret och kakaon i en skål.
Vispa äggvitan med elvisp i en annan skål. När äggvitan börjar skumma, tillsätt sockret lite i taget. Fortsätt vispa tills marängen är tjock, fast och glansig.

Vänd försiktigt ned mandelblandningen i marängen med hjälp av en slickepott. Smeten ska inte vara för hård och inte för lös. Om du vill prova om smeten har bra konsistens, klicka ut lite på ett bakplåtspapper. Klicken ska sjunka ut och få en slät yta, är den toppig så rör lite till i smeten.
Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper stora som en femkrona. Låt dem vila minst ca 40-60 minuter på plåten så att de bildar ett "skinn" på ytan. Känn försiktigt på ytan för att se att de inte är kladdiga.
Värm ugnen till 150°C. Grädda ca 14 minuter. Låt svalna och ta försiktigt bort dem från bakplåtspappret.
Bred på fyllningen på kakorna och sätt ihop dem två och två. Förvara dem i en lufttät burk i kylskåp.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela