Salted Caramel tart

125g smör
112 g strösocker
150 g mjöl
12 g kakao
10 g vaniljsocker
Salt kola
70 g strösocker
70 g ljus sirap
50 g vatten
75 g vispgrädde
75g smör
1/2 tsk havssalt
Chokladfudge
150 g vispgrädde
135 g strösocker
40 g sirap
100 g mörk choklad
75 g smör
How to:
Botten
Sätt ugnen på 175 grader, blanda alla ingredienser och knåda till en fast smet. Tryck ut smeten med fingrarna i en pajform med avtagbar kant (man kan även kavla ut om man vill men då måste man stoppa in degen i kylen i ca 30 minuter). Stoppa in i frysen i ca 20 minuter innan du gräddar den i ugnen i ca 5 minuter. Låt svalna helt.
Salt kola
Mät upp alla ingredienser, förutom salt, i en kastrull och koka upp till ca 118 grader. Tillsätt salt och häll över botten och ställ in i kylen i ca en timme.
Chokladfudge
Mät upp grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull, koka upp och låt koka i ett par minuter. Fudgen ska bli lite tjockare och glansig. Ta sedan av från plattan och tillsätt smöret, rör om och häll över kakan, ställ in i kylen i ca en timme.
Strö över flingsalt