Vaniljkola med havssalt

170 g glykos
250 g socker
80 g smör
2 dl grädde
0,5 vaniljstång
0,5 tsk havssalt
Flingsalt att strö ovanpå
Ta en liten kastrull och häll i grädde, smör, en halv tsk salt och urskrapad vaniljstång. Låt smälta samman på svag värme. I en annan kastrull - koka upp socker och glykos på hög värme tills det blir ljust bärnstensfärgat och kommer upp i en temperatur på 170C. Ta kastrullen av värmen, och häll ner smör- och gräddblandningen. Låt koka upp igen, på lägre temperatur, tills kolan blir 123C alternativt håller för ett klassiskt kulprov. Ta ur vaniljstången, och häll upp kolan i en lämplig form med bakplåtspapper. Vänta en eller ett par minuter, och strö sedan på flingsalt efter smak och tycke. Låt sedan kolan svalna i rumstemperatur i 3-4 timmar
250 g socker
80 g smör
2 dl grädde
0,5 vaniljstång
0,5 tsk havssalt
Flingsalt att strö ovanpå
Ta en liten kastrull och häll i grädde, smör, en halv tsk salt och urskrapad vaniljstång. Låt smälta samman på svag värme. I en annan kastrull - koka upp socker och glykos på hög värme tills det blir ljust bärnstensfärgat och kommer upp i en temperatur på 170C. Ta kastrullen av värmen, och häll ner smör- och gräddblandningen. Låt koka upp igen, på lägre temperatur, tills kolan blir 123C alternativt håller för ett klassiskt kulprov. Ta ur vaniljstången, och häll upp kolan i en lämplig form med bakplåtspapper. Vänta en eller ett par minuter, och strö sedan på flingsalt efter smak och tycke. Låt sedan kolan svalna i rumstemperatur i 3-4 timmar