bakingmode.blogg.se

Chokladtårta extra allt!

Publicerad 2016-03-21 21:56:48 i Allmänt, Tårtor,

 
Chokladbotten
75 g smör
315 g socker
180 g vetemjöl
60 g kakao
5 g bakpulver
5 g bikarbonat
3 g salt
2 ägg
175 g mjölk
175 g kokhett vatten
 
How to
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla 2 bakformar som är 15 cm i diameter.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda socker, mjöl och kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en stor skål. Tillsätt det smälta smöret, ägg och mjölk och rör till en slät smet. Tillsätt vattnet  och rör till en jämn smet. Fördela smeten jämt mellan formarna och grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Låt bottnarna svalna en stund i formarna innan dom vänds upp och ner på ett galler.
 
Choklad/Kaffefrosting
200 g mjölkchoklad
300 g rumsvarmt smör
45 g espresso eller starkt kaffe
90 g florsocker
en nypa salt
1/4 tsk vaniljpulver
 
How to
Hacka mjölkchokladen och smält över vattenbad eller i micro. Låt svalna något.
Vispa smöret ljust och krämigt, Tillsätt kaffe, florsocker, salt och vanilj och vispa till en slät kräm. Tillsätt chokladen och vispa lite till.
 
Dela bottnarna på mitten. Fyll och täck tårtan med frosting, Ställ in i kylen medan du gör medan du gör chokladglasyren.
 
Chokladglasyr
75 g vit choklad
35 g smör
 
How to
Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur. Ta ut tårtan ur kylenoch häll över glasyren. Bred ut med en palett så det rinner ned för kanterna. Ställ in i kylen igen.
 
Marängfrosting
70 g äggvita (ca 2 st)
90 g ljust muscovadosocker
 
How to
Lägg äggvitan tillsammans med muscovadosocker i en skål och värm över vattenbad till 65 grader eller tills sockret löst sig samtidigt som du vispar med en handvisp.
Fortsätt vispa med elvisp tills den svalnat och smeten blivit ljus och fluffig. Fyll en spritspåse och spritsa på tårtan. avsluta med att bränna marängen med gasolbrännare. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela