bakingmode.blogg.se

Saffransbullar med vit choklad

Publicerad 2016-11-14 22:42:34 i Allmänt, Bullar, Julbak,

26 st

½ g saffran (1 påse) + 5 g strösocker
350 g mjölk, fingervarm
25 g jäst
1 ägg
1 krm salt
70 g strösocker
75 g smör, rumsvarmt
5 g kardemummakärnor, mortlade
720 g vetemjöl

Fyllning
ca 150 g vit choklad, hackad
50 g smör, rumsvarmt
20 g florsocker

Garnering
smör
strösocker

How to
Stöt saffranet i en mortel tillsammans med 1 tsk socker. Blanda saffran och mjölk i en bunke. Smula ner jästen och rör om tills den lösts upp. Tillsätt ägg, salt, socker, smör, kardemumma och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 60 min.

Fyllning: Blanda choklad, smör och florsocker till en massa. Dela massan 26 högar. 

Dela degen i 26 bitar och forma till bollar.
Gör ett hål i varje bulle och tryck ner fyllning. Nyp ihop hålet ordentligt.

Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.

Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 5 min

 

.

Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är varma och doppa dem i strösocker. Låt dem svalna på en plåt eller galler.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela