bakingmode.blogg.se

På kanelen

Publicerad 2016-10-16 20:41:00 i Godis,

 
80 g smör
200 g vispgrädde
2,5 g havssalt
1 hel bit kanelstång
50 g whisky
1/2 vaniljstång
170 g glykos
250 g strösocker
5 g malen kanel.

How to
Smält ihop smör, grädde, salt, kanelstång, whisky, urskrapad vaniljstång i en liten kastrull. Koka samtidigt upp glykos och socker till 170 grader.

Ta av kastrullen med det karamelliserade sockret från spisen och blanda försiktigt ner smör- och gräddblandningen. Ställ tillbaka på plattan, sänk värmen och koka upp igen till 124 grader. Rör då och då så det inte bränns i botten.

Häll upp kolan i en form klädd med bakplåtspapper och låt svalna minst 4-5 timmar. Skär i bitar och slå in i papper. Förvaras torrt och svalt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela