Kanelbullesemla

15st
Ingredienser
Vetedeg:
30 g jäst för söta degar
200 g mjölk
480 g vetemjöl
55 g ägg
3 g salt
5 g malen kardemumma
100 g smör, rumstempererat
90 g strösocker
Remons:
150 farinsocker strö
100 g smör
2,5 msk kanel
Mandelfyllning
500 g mandelmassa
50 g mandelmjöl
50 g hackad mandel
5 g kardemumma
20 g vaniljsocker
90 g florsocker
150 g mjölk
Servering
1 l grädde
How to:
Kanelbullar
Värm mjölken och lös upp jästen . Lägg i resterande ingredienser förutom smöret. Kör ihop degen långsamt.
Tillsätt lite i taget av smöret medans du ökar hastigheten något. Kör degen i ca 10 minuter i maskin tills den känns elastisk, glansig och fin på ytan.
Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila ca 30 minuter.
Remons:
Vispa ihop alla ingredienser till ramonsen.
Kavla ut degen och stryk på ett jämnt lager remons. Rulla ihop till en tjock rulle. Dela degen i 15 lika stora bitar och låt jäsa minst 90 min under plastfolie.
Sätt ugnen på 200 grader varmluft, pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter, ta ut och låt svalna helt.
Mandelfyllning:
Blanda alla ingredienser förutom mjölken och hackad mandel till en massa, blanda sedan i lite i taget av mjölken och blanda väl tills du har en fin mandelfyllning som ej är för lös. Blanda i den hackade mandeln.
Montering:
Vispa grädden. Dela bullen på mitten. Spritsa önskad mängd mandelfyllning på undre bullhalvan. Toppa med vispad grädde och på med locket på bullen. Pudra på florsocker.