bakingmode.blogg.se

Kanelbullesemla

Publicerad 2017-02-28 19:37:00 i Bullar,

 

15st
Ingredienser
Vetedeg:
30 g jäst för söta degar
200 g mjölk
480 g vetemjöl
55 g ägg
3 g salt
5 g malen kardemumma
100 g smör, rumstempererat
90 g strösocker

Remons:
150 farinsocker strö
100 g smör
2,5 msk kanel

Mandelfyllning
500 g mandelmassa
50 g mandelmjöl
50 g hackad mandel
5 g kardemumma
20 g vaniljsocker
90 g florsocker
150 g mjölk
Servering
1 l grädde

How to:
Kanelbullar
Värm mjölken och lös upp jästen . Lägg i resterande ingredienser förutom smöret. Kör ihop degen långsamt.

Tillsätt lite i taget av smöret medans du ökar hastigheten något. Kör degen i ca 10 minuter i maskin tills den känns elastisk, glansig och fin på ytan.
Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila ca 30 minuter.

Remons:
Vispa ihop alla ingredienser till ramonsen.

Kavla ut degen och stryk på ett jämnt lager remons. Rulla ihop till en tjock rulle. Dela degen i 15 lika stora bitar och låt jäsa minst 90 min under plastfolie.

Sätt ugnen på 200 grader varmluft, pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter, ta ut och låt svalna helt.

Mandelfyllning:
Blanda alla ingredienser förutom mjölken och hackad mandel till en massa, blanda sedan i lite i taget av mjölken och blanda väl tills du har en fin mandelfyllning som ej är för lös. Blanda i den hackade mandeln.

Montering:
Vispa grädden. Dela bullen på mitten. Spritsa önskad mängd mandelfyllning på undre bullhalvan. Toppa med vispad grädde och på med locket på bullen. Pudra på florsocker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela