bakingmode.blogg.se

Cheesecake in a jar

Publicerad 2017-01-02 23:21:00 i Efterrätt,

 
Smuldeg
150 g digestivekex
40 g strösocker
90 g rumstempererat smör
30 g vetemjöl
3 g bakpulver
5 g vaniljsocker

How to:
Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen i en matberedare till fina smulor. Häll smulorna i en bunke och tillsätt socker, smör, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Knåda ihop till en smuldeg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.

Cheesecakefyllning
300 g philadelphia
45 g strösocker
250 g vispgrädde
5 g vaniljsocker
rivet skal och saft från 1 citron

How to
Vispa färskost och socker fluffigt i en bunke. Vispa ner grädden lite i taget. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och skal och vispa tills krämen är luftig och slät.

Blåbärskompott
250 g blåbär
60 g strösocker
1 tsk vaniljpulver

How to
Koka upp blåbär, socker och vanilj och låt sedan sjuda 2-3 minuter. Rör om då och då. Låt svalna.

ca 125 g blåbär och/eller hallon som garnityr.

Varva smuldeg, cheesecake, bär och blåbärskompott i en burk.


Tips: Vill man ha den lite nyttigare kan man byta ut cheesecakefyllningen mot icas citroncurd kvarg. Fantastiskt gott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela