Cheesecake in a jar

Smuldeg
150 g digestivekex
40 g strösocker
90 g rumstempererat smör
30 g vetemjöl
3 g bakpulver
5 g vaniljsocker
How to:
Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen i en matberedare till fina smulor. Häll smulorna i en bunke och tillsätt socker, smör, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Knåda ihop till en smuldeg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.
Cheesecakefyllning
300 g philadelphia
45 g strösocker
250 g vispgrädde
5 g vaniljsocker
rivet skal och saft från 1 citron
How to
Vispa färskost och socker fluffigt i en bunke. Vispa ner grädden lite i taget. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och skal och vispa tills krämen är luftig och slät.
Blåbärskompott
250 g blåbär
60 g strösocker
1 tsk vaniljpulver
How to
Koka upp blåbär, socker och vanilj och låt sedan sjuda 2-3 minuter. Rör om då och då. Låt svalna.
ca 125 g blåbär och/eller hallon som garnityr.
Varva smuldeg, cheesecake, bär och blåbärskompott i en burk.
150 g digestivekex
40 g strösocker
90 g rumstempererat smör
30 g vetemjöl
3 g bakpulver
5 g vaniljsocker
How to:
Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen i en matberedare till fina smulor. Häll smulorna i en bunke och tillsätt socker, smör, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Knåda ihop till en smuldeg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.
Cheesecakefyllning
300 g philadelphia
45 g strösocker
250 g vispgrädde
5 g vaniljsocker
rivet skal och saft från 1 citron
How to
Vispa färskost och socker fluffigt i en bunke. Vispa ner grädden lite i taget. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och skal och vispa tills krämen är luftig och slät.
Blåbärskompott
250 g blåbär
60 g strösocker
1 tsk vaniljpulver
How to
Koka upp blåbär, socker och vanilj och låt sedan sjuda 2-3 minuter. Rör om då och då. Låt svalna.
ca 125 g blåbär och/eller hallon som garnityr.
Varva smuldeg, cheesecake, bär och blåbärskompott i en burk.
Tips: Vill man ha den lite nyttigare kan man byta ut cheesecakefyllningen mot icas citroncurd kvarg. Fantastiskt gott.