bakingmode.blogg.se

Daimglasstårta med nötmarängbotten

Publicerad 2017-07-02 15:34:00 i Allmänt, Glass,

 
 
Nötmarängbotten
4 äggvitor
100 + 100 g florsocker
250 g malda mandlar
2 tsk vaniljpulver
 
How to
Sätt ugnen på 150 grader.
Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform som är ca 26 cm i diameter.
Blanda 100 g florsocker med de malda mandlarna.
Vispa upp äggvitorna till ett vitt skum och tillsätt lite florsocker i taget medans du vispar på medelhastighet.
Vispa tills marängen håller  formen och är glansig. Häll i vaniljpulver och vispa tills det blandats.
Vänd ner florsockret blandat med de malda mandlarna med hjälp av en slickepott. Häll  ner i springformen och baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt svalna helt.
 
Daimparfait
550 g grädde
397 g sötad kondenserad mjölk (1 burk)
20 g kallt starkt kaffe
2 tsk vaniljpulver
200 g hackad daim
 
How to
Vispa grädden och den kondenserade mjölken sakta tillsammans med vaniljpulvret tills vaniljpulvret blandats  ordentligt. 
Öka hastigheten och vispa tills grädden tjocknat.
Vänd ner kaffet tillsammans med daimen med hjälp av en slickepott.
Häll över den kalla mandelmarängbotten, täck med plastfolie och ställ in i frysen i minst 5 timmar men gärna över natten.
Ta ut i god tid före servering och dekorera med jordgubbar eller krossad daim eller varför inte både och? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela