Jordgubbsrutor

Kakan
800 g färska jordgubbar
500 g smör
810 g strösocker
6 ägg
600 g vetemjöl
10 g bakpulver
10 g vaniljsocker
Glasyr
250 g kesella
600 g färskost
180 g florsocker
Rivet skal från 2 citroner + saft från 1
How to
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa 600 g jordgubbar till en puré, blanda med hälften av sockret.
Smält smöret och blanda med andra hälften av strösockret.
Vispa upp äggen lätt och rör ner i smöret. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Klä en stor långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt.
Häll jordgubbspurén över och blanda ihop lite med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt svalna helt.
Glasyren
Vispa ihop alla ingredienser till glasyren och bred över kakan, skär i rutor och dekorera med de resterande jordgubbarna.