bakingmode.blogg.se

Passionsfruktsmoussetårta med vaniljpannacottainteriör gjord med vit choklad och blondiebotten

Publicerad 2017-06-30 22:25:00 i Allmänt, Tårtor,

Mina tårtor gillade inte riktigt att åka bil trots bilbälte så de blev lite kantstötta men förhoppningsvis gick de att äta trots allt.
 
2 st tårtor 16-18 cm
 
Blondiebotten
200 g vit choklad
150 g smör
1 stort ägg 
1 tsk vaniljpulver
397 g kondenserad mjölk ( 1 burk)
210 g vetemjöl
 
How to
Sätt ugnen på 175 grader. 
Hacka chokladen. Smält smöret och häll över den hackade chokladen och låt stå nån minut. Rör tills chokladen smält och låt svalna ett par minuter.
 
Vispa upp ägg och vaniljpulver för hand i en stor bunke och tillsätt den kondenserade mjölken och mjölet. Tillsätt chokladblandningen sist och vispa till en krämig smet. 
Häll smeten i en springform eller anslagsring (jag använde en anslagsring på ca 14 cm) och grädda i ca 15 minuter.
 

Pannacotta på vit choklad
500 g grädde
50 g socker
1/2 vaniljstång
3 gelatinblad
200 g hackad vit choklad

How to
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång; låt stå och dra bredvid spisen cirka 10 minuter. Koka upp igen och smält i gelatinet och den vita chokladen. Mixa slätt. Fyll panna cottan i två runda formar (Jag använde 14 cm i diameter). Ställ i frysen så att den stelnar  Gör moussen under tiden.

Passionfruktsmousse

230 g socker
50 g vatten

104 g äggvita

20 g gelatin
415 g passionspuré

690 g vispgrädde

How to
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Koka upp socker och vatten till 121 grader. Börja vispa äggvitan när sockerlagen nått ca 90 grader.

Häll ner sockerlagen i äggvitan försiktigt i en liten stråle samtidigt som du vispar på låg hastighet. Vispa snabbt i nån minut så allt blandas ordentligt. Vispa på låg hastighet tills marängen är ca 25 grader.

Koka under tiden upp passionspurén och lägg i gelatinbladet och rör tills det smält.Mixa eller sila genom en finmaskig sil. Låt svalna innan du blandar ner det i marängen.

Vispa grädden löst och vänd ner marrängen i grädden.

Lägg botten i mitten av en anslagsring (jag använde 3 st 16 cm då jag gjorde en utan interiör och en med brownie orten istället). Häll i mousse så halva formen är fylld. Lägg i pannacottan och täck med mousse stryk med palette så den blir slät eller slå den mot köksbänken.

Stoppa in i frysen medans du gör passionsgelén.

Passionsfruktsgelé
Jag tog ca 9 puckar passionspuré och 4 hela passionsfrukter. Men man kan även ta 10-12 passionsfrukter.
ca 60 gram strösocker 
3 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp socker och puré. Tag av från värmen och  lägg i gelatinbladen. Rör tills det smält. Låt svalna en liten stund och häll sedan över tårtorna. Stoppa in i frysen igen och låt stå i frysen i minst 4 timmar.

 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela