Passionsfruktsmoussetårta med vaniljpannacottainteriör gjord med vit choklad och blondiebotten

Pannacotta på vit choklad
500 g grädde
50 g socker
1/2 vaniljstång
3 gelatinblad
200 g hackad vit choklad
How to
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och vaniljstång; låt stå och dra bredvid spisen cirka 10 minuter. Koka upp igen och smält i gelatinet och den vita chokladen. Mixa slätt. Fyll panna cottan i två runda formar (Jag använde 14 cm i diameter). Ställ i frysen så att den stelnar Gör moussen under tiden.
Passionfruktsmousse
230 g socker
50 g vatten
104 g äggvita
20 g gelatin
415 g passionspuré
690 g vispgrädde
How to
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp socker och vatten till 121 grader. Börja vispa äggvitan när sockerlagen nått ca 90 grader.
Häll ner sockerlagen i äggvitan försiktigt i en liten stråle samtidigt som du vispar på låg hastighet. Vispa snabbt i nån minut så allt blandas ordentligt. Vispa på låg hastighet tills marängen är ca 25 grader.
Koka under tiden upp passionspurén och lägg i gelatinbladet och rör tills det smält.Mixa eller sila genom en finmaskig sil. Låt svalna innan du blandar ner det i marängen.
Vispa grädden löst och vänd ner marrängen i grädden.
Lägg botten i mitten av en anslagsring (jag använde 3 st 16 cm då jag gjorde en utan interiör och en med brownie orten istället). Häll i mousse så halva formen är fylld. Lägg i pannacottan och täck med mousse stryk med palette så den blir slät eller slå den mot köksbänken.
Stoppa in i frysen medans du gör passionsgelén.
Passionsfruktsgelé
Jag tog ca 9 puckar passionspuré och 4 hela passionsfrukter. Men man kan även ta 10-12 passionsfrukter.
ca 60 gram strösocker
3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Koka upp socker och puré. Tag av från värmen och lägg i gelatinbladen. Rör tills det smält. Låt svalna en liten stund och häll sedan över tårtorna. Stoppa in i frysen igen och låt stå i frysen i minst 4 timmar.