Hamburgerbröd

Jag är alltid på jakt efter recept på hamburgerbröd och jag har testat oändligt många. Detta är från foodjunkies med lite modifikation.
500 g vatten
100 g mjölk
25 g jäst
50 g strösocker
20 g salt
2 ägg
80 g rumstempererat smör
1050 g vetemjöl special
Värm mjölk och vatten till 37 grader.
Smula ner jästen i vätskan och rör tills den löst sig.
Blanda ner de resterande ingredienserna och blanda ca 10-15 minuter med degblandare.
Täck bunken med plastfolie och jäs till dubbel storlek ca 1,5 - 2 timmar.
Forma till bullar och täck med en kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek ca 1,5-2 timmar.
Grädda på 200 grader i cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Låt bröden svalna något på galler och lägg sedan hamburgerbröden i en plastpåse så blir de riktigt mjuka. Bröden går bra att frysa.
Dessa kan man även äta som frallor.
500 g vatten
100 g mjölk
25 g jäst
50 g strösocker
20 g salt
2 ägg
80 g rumstempererat smör
1050 g vetemjöl special
Värm mjölk och vatten till 37 grader.
Smula ner jästen i vätskan och rör tills den löst sig.
Blanda ner de resterande ingredienserna och blanda ca 10-15 minuter med degblandare.
Täck bunken med plastfolie och jäs till dubbel storlek ca 1,5 - 2 timmar.
Forma till bullar och täck med en kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek ca 1,5-2 timmar.
Grädda på 200 grader i cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Låt bröden svalna något på galler och lägg sedan hamburgerbröden i en plastpåse så blir de riktigt mjuka. Bröden går bra att frysa.
Dessa kan man även äta som frallor.