Jordgubb, lime och mynta cheesecake

Botten
400 g digestivekex
100 g osaltat smält smör
How to
Mixa kexen och blanda med smöret. Tryck ut i springform täckt med bakplåtspapper eller anslagringar. Jag använde mig av två ansagsringar på 16 cm. Ställ in i frysen i ca 20 minuter.
Fyllning
12 gelatinblad
160 g äggulor (ca 8 st)
360 g strösocker
1000 g färskost
1 l vispgrädde
saften av 2 lime
2 krukor mynta
ev grön pastafärg
440 g frysta jordgubbar
How to
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
Vispa grädde och färskosten fluffigt i en annan bunke.
Vänd ner äggblandningen i grädden och dela jämnt i två skålar.
Mixa lime och mynta med en stavmixer.
Värm 6 av gelatinbladen i mikron i ca 10-15 sekunder tills de smält. Akta bara så det inte bränns.
Blanda med limemixen och häll sedan ner i en av skålarna med färskostblandningen. Mixa med stavmixer.
Tillsätt eventuellt pastafärg.
Häll över botten och banka den mot bänken för att få ur eventuella luftbubblor.
Ställ in i frysen i ca 30 minuter.
Värm jordgubbarna i en kastrull och passera genom en finmaskig sil.
Lägg ner de resterande 6 gelatinbladen och låt smälta. Låt svalna.
Blanda ner i den andra skålen med färskostblandningen och mixa med stavmixer.
Häll över lime och myntamoussen och banka mor bänken. Ställ i frysen i ca 45 minuter.
Jordgubbsgelé
6 gelatinblad
360 g färska hackade jordgubbar
90 g strösocker
saften av 2 lime
How to
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Värm jordgubbar och socker i ca 10 minuter. Passera genom en finmaskig sil.
Tillsätt limesaft och gelatinblad och rör tills det har smält. Låt svalna i ca 10 minuter och häll sedan över cheesecaken. Ställ in i frysen i minst 6 timmar.
Garnering
Färska jordgubbar
Lime
Mynta
Låt cheesecaken stå i rumstemperatur i minst 30 minuter och garnera med färska jordgubbar, lime och mynta.