Sockerkringlor

50 g jäst
4 ägg
250 g rumsvarmt smör
5 g salt
3 g bakpulver
960 g proteinrikt mjöl
175 g vit sirap
Remons
200 g rumsvarmt smör
200 g ljus sirap
30 g strösocker
30 g ljust muscovadosocker
Vaniljsocker
How to:
Lös upp jästen i mjölken.
Tillsätt resterande ingredienser och blanda långsamt i ca 3 minuter för att sedan öka tills degen är smidig och elastisk.
Täck bunken och låt jäsa ca 30 minuter.
Blanda under tiden ihop ingredienserna till remonsen. Kavla ut degen till en rektangel och bred ut ett jämnt lager remons. Strö på vaniljsocker och vik in degen en tredjedel och vik sedan över den andra delen så den överlappar. Kavla ut degen jämnt och skär i remsor. Forma till kringlor och låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper i ca 60-90 minuter.
Sätt ugnen på 210 grader och grädda i ca 7 minuter.
Pensla de färdiga kringlorna med smält smör och doppa dom i strösocker.