Världens godaste saffransglass
350 g standardmjölk
250 g vispgrädde
40 g glykos
160 g strösocker
1/2 g saffran
90 g äggulor
3 g salt
How to:
Koka upp mjölk, grädde och glykos med80 g strösocker. Ta av från värmen och tillsätt saffran. Låt dra minst 15 minuter men gärna längre.
Vispa resten av sockret med äggulorna och vispa sedan ihop med gräddblandningen. Häll tillbaka i kastrullen och värm till 84 grader under omrörning.
Sila ner blandningen i en rostfri bunke och tillsätt saltet.
Kyl smeten i vattenbad till 4 grader. Mixa slät med stavmixer och kör i glassmaskin
250 g vispgrädde
40 g glykos
160 g strösocker
1/2 g saffran
90 g äggulor
3 g salt
How to:
Koka upp mjölk, grädde och glykos med80 g strösocker. Ta av från värmen och tillsätt saffran. Låt dra minst 15 minuter men gärna längre.
Vispa resten av sockret med äggulorna och vispa sedan ihop med gräddblandningen. Häll tillbaka i kastrullen och värm till 84 grader under omrörning.
Sila ner blandningen i en rostfri bunke och tillsätt saltet.
Kyl smeten i vattenbad till 4 grader. Mixa slät med stavmixer och kör i glassmaskin