bakingmode.blogg.se

Världens godaste saffransglass

Publicerad 2017-05-12 16:33:00 i Allmänt, Glass,

350 g standardmjölk
250 g vispgrädde
40 g glykos
160 g strösocker
1/2 g saffran
90 g äggulor
3 g salt

How to:
Koka upp mjölk, grädde och glykos med80 g strösocker. Ta av från värmen och tillsätt saffran. Låt dra minst 15 minuter men gärna längre.
Vispa resten av sockret med äggulorna och vispa sedan ihop med gräddblandningen. Häll tillbaka i kastrullen och värm till 84 grader under omrörning.
Sila ner blandningen i en rostfri bunke och tillsätt saltet.
Kyl smeten i vattenbad till 4 grader. Mixa slät med stavmixer och kör i glassmaskin

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela