bakingmode.blogg.se

Kanelbullekakor

Publicerad 2017-11-03 20:27:00 i Allmänt, Kakor,

 
280 g vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
170 g rumsvarmt smör
150 g strösocker
1 rumstempererat ägg
 
Fyllning
30 g rumsvarmt smör
50 g strösocker
1 msk kanel
 
Glasyr
60 g florsocker
20 g mjölk
1 krm vaniljextrakt
 
How to
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt och ställ åt sidan.
Vispa smöret fluffigt i nån minut och tillsätt sedan sockret och vispa ytterligare nån minut. Tillsätt ägget och vaniljextraktet och vispa samman, skrapa sidorna och tillsätt mjölblandningen.
 
Dela degen i två och kavla ut en rektangel på ett mjölat bakplåtspapper eller silikonmatta.
Blanda ihop kanelet och strösockret till fyllningen. Bre ut hälften av smöret och strö över kanelsockret.
Rulla ihop till en taight rulle och stoppa in i kylen i minst 2 timmar.
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär rullen i skivor och lägg på ett bakplåtspapper.
Baka ca 10 minuter. Låt kallna ca 5 minuter på plåten och flytta sedan över till ett galler och låt svalna helt.
 
Blanda ihop ingredienserna till glasyren och ringla över kakorna.
Dessa kakor går utmärkt att frysa upp till 3 månader eller så håller dom ca 5 dagar i rumstemperatur om de finns kvar så länge =P
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela