Twixkakor
Botten:
480 g vetemjöl
90 g strösocker
250 g rumsvarmt smör
Kola:
350 g smör
360 g socker
600 g grädde
140 g ljus sirap
2 tsk vaniljextrakt
Garnering:
400 gram mjölkchoklad
How to:
Ställ ugnen på 175 grader. Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Tryck sedan ut degen i en ugnsform
och grädda i ca 20 minuter. Rör sedan ner alla ingredienser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka på låg värme tills den blir ca 122-124 grader. Rör i vaniljextraktet.
Bred sedan ut kolan över kakbotten. Smält mjölkchokladen över ett vattenbad och bre ut över den svala kolafyllningen.
Låt stå svalt. Skär bitar med en vass kniv så fort kakan stannat till sig.
480 g vetemjöl
90 g strösocker
250 g rumsvarmt smör
Kola:
350 g smör
360 g socker
600 g grädde
140 g ljus sirap
2 tsk vaniljextrakt
Garnering:
400 gram mjölkchoklad
How to:
Ställ ugnen på 175 grader. Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Tryck sedan ut degen i en ugnsform
och grädda i ca 20 minuter. Rör sedan ner alla ingredienser till kolan i en stor kastrull. Och låt koka på låg värme tills den blir ca 122-124 grader. Rör i vaniljextraktet.
Bred sedan ut kolan över kakbotten. Smält mjölkchokladen över ett vattenbad och bre ut över den svala kolafyllningen.
Låt stå svalt. Skär bitar med en vass kniv så fort kakan stannat till sig.