bakingmode.blogg.se

Oreo caramel tarte

Publicerad 2017-09-16 18:18:00 i Allmänt, Efterrätt,

 
 
 
Botten
300 g oreos
100 g smält smör
 
Mixa oreokakorna och blanda med det smälta smöret. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform på ca 28 cm i diameter. Tryck ut blandningen jämn i bottenpå springformen och ställ in i frysen i minst 10 minuter.
 
Fyllning

300 g valnötter
Rosta valnötterna i 175 grader i ca 7 minuter.
 
Kola
900 g strösocker
260 g vatten
340 g vispgrädde
4 tsk vaniljextrakt
280 g smör
 
Smält strösockret tillsammans med vattnet på mediumvärme. Rör tills sockret löst sig.
Öka värmen och koka upp tills det blir gyllenbrunt. Ta bort från värmen och häll försiktigt i grädden, lite i taget.
Tillsätt vanilj och smör och ställ ttillbaka på värmen tills det är helt smält.
Låt svalna ca 5 minuter innan du blandar med de rostade valnötterna.
 
Häll kolan över botten och kyl i 1 timme.
 
Topping
280 g smör
460 g mörk choklad
55 g glykos
 
Blanda allt i en skål och smält över vattenbad.
Häll över kolafyllningen. Kyl i minst 3 timmar.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela