Oreo caramel tarte

Botten
300 g oreos
100 g smält smör
Mixa oreokakorna och blanda med det smälta smöret. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform på ca 28 cm i diameter. Tryck ut blandningen jämn i bottenpå springformen och ställ in i frysen i minst 10 minuter.
Fyllning
300 g valnötter
Rosta valnötterna i 175 grader i ca 7 minuter.
Kola
900 g strösocker
260 g vatten
340 g vispgrädde
4 tsk vaniljextrakt
280 g smör
Smält strösockret tillsammans med vattnet på mediumvärme. Rör tills sockret löst sig.
Öka värmen och koka upp tills det blir gyllenbrunt. Ta bort från värmen och häll försiktigt i grädden, lite i taget.
Tillsätt vanilj och smör och ställ ttillbaka på värmen tills det är helt smält.
Låt svalna ca 5 minuter innan du blandar med de rostade valnötterna.
Häll kolan över botten och kyl i 1 timme.
Topping
280 g smör
460 g mörk choklad
55 g glykos
Blanda allt i en skål och smält över vattenbad.
Häll över kolafyllningen. Kyl i minst 3 timmar.