Chocolate mud cake med baileysganache

Baileysganache
200 g mörk choklad 55%
100 g vispgrädde
100 g baileys (salted caramel)
15 g smör
How to
Hacka chokladen och häll ner i en bunke. Koka upp grädde och baileys och häll över chokladen. Låt stå en liten stund innan du rör den slät.
Tillsätt smöret och mixa med en stavmixer.
Kontaktplasta och låt stå i rumstemperatur i minst 2-3 timmar.
Mud cake
100 g mörk choklad 55%
150 g smör
150 g strösocker
80 g farinsocker
40 g kakao
150 g kaffe
180 g vetemjöl
7 g bakpulver
4 g bikarbonat
5 g salt
165 g rumsvarma ägg
How to
Sätt ugnen på 150 g varmluft.
Smöra en springform 22-24 cm och lägg ett bakplåtspapper i botten.
Hacka chokladen och smält den med smöret, strö- och farinsocker, kakao och kaffe i en kastrull.
Ta av från värmen och rör tills det blir en slär blandning. Låt stå i ca 5 minuter.
Sikta under tiden ner vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
Blanda ner ett ägg i taget i chokladblandningen och vänd ner de torra ingredienserna.
Häll smeten i formen och grädda i ca 55 minuter mitt i ugnen tills kakan är genomgräddad. Låt svalna helt innan du brer på ganachen. Servera rumstempererad.