bakingmode.blogg.se

Chocolate mud cake med baileysganache

Publicerad 2018-03-25 09:24:00 i Allmänt, Mjuka kakor,

 
 
Baileysganache
200 g mörk choklad 55%
100 g vispgrädde
100 g baileys (salted caramel)
15 g smör
 
How to
Hacka chokladen och häll ner i en bunke. Koka upp grädde och baileys och häll över chokladen. Låt stå en liten stund innan du rör den slät.
Tillsätt smöret och mixa med en stavmixer.
Kontaktplasta och låt stå i rumstemperatur i minst 2-3 timmar.
 
Mud cake
100 g mörk choklad 55%
150 g smör
150 g strösocker
80 g farinsocker
40 g kakao
150 g kaffe
180 g vetemjöl
7 g bakpulver
4 g bikarbonat
5 g salt
165 g rumsvarma ägg
 
How to
Sätt ugnen på 150 g varmluft. 
Smöra en springform 22-24 cm och lägg ett bakplåtspapper i botten.
Hacka chokladen och smält den med smöret, strö- och farinsocker, kakao och kaffe i en kastrull.
Ta av från värmen och rör tills det blir en slär blandning. Låt stå i ca 5 minuter.
Sikta under tiden ner vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
Blanda ner ett ägg i taget i chokladblandningen och vänd ner de torra ingredienserna.
Häll smeten i formen och grädda i ca 55 minuter mitt i ugnen tills kakan är genomgräddad. Låt svalna helt innan du brer på ganachen. Servera rumstempererad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela