bakingmode.blogg.se

Hasselnötstårta med nutellafrosting och nutella cheesecake

Publicerad 2018-10-21 18:18:31 i Allmänt, Tårtor,

 


Nutella cheesecake lagret
450 g rumsvarm cream cheese
150 g nutella
2 tsk vaniljextrakt
100 g strösocker
2 rumsvarma ägg
80 g gräddfil
140 g 70% smält avsvalnad choklad

How to
Värm ugnen till 160 grader.
Sätt in en ugnsform med vatten på ett galler längst ner i ugnen.
Smörj springformen med smör.
Vispa cream cheesen, nutella och vaniljextrakt tills det är krämigt med en vinge. Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills det är fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt.
Tillsätt gräddfilen och den smälta chokladen. Vispa tills det är fluffigt, homogent och ordentligt blandat. Grädda mitt i ugnen över ugnsformen med vatten tills den har stannat och inte längre är dallrig ca 45-50 minuter.
Placera den på ett galler, ta en spatel och dra ett varv runt cheesecaken så den inte sitter fast i formen och låt svalna helt i minst 1 timme.
Täck formen med plast och ställ in i frysen i 5 timmar eller över natten.

Hasselnötsbotten
220 g vetemjöl
ca 40 g rostade hasselnötter mixat till ett mjöl
350 g strösocker
60 g siktad kakao
7 g bakpulver
7 g bikarbonat
5 g havssalt
120 g rapsolja
240 g mjölk som blandas med 1 msk äppelcidervinäger
10 g vaniljextrakt
240 g vatten
2 g espressopulver
Smör till smöjning av formarna

How to
Värm ugnen till 175 grader.
Lägg bakplåtspapper i botten av två 23 cm springformar och smörj sidorna och botten med smör och mjöla formarna med vetemjöl.
Blanda mjöl, hasselnötsmjöl, strösocker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i bakmaskin med vingen i nån minut så allt blandas ordentligt.
Tillsätt olja, mjölken som blandats med äppelcidervinägern, ägg och vanilj. Blanda på låg hastighet tills allt är blandat och öka sedan till medium.
Koka upp vattnet och blanda med espressopulvret tills det löst sig och tillsätt till smeten medans du sänker hastigheten.
Smeten ska vara väldigt rinnig.
Fördela smeten mellan de två formarna och baka mitt i ugnen i 30-35 minuter. Testa med en sticka. Låtde svalna ca 10 minuter i formen på galler. Dra en spatel runt i formen så den släpper, vänd upp och ner och ta bort bakplåtspappret. Vänd tillbaka på gallret och låt svalna helt.

Nutellafrostning
225 g rumsvarmt smör
115 g kall cream cheese
180 g nutella
10 g vaniljextrakt
30 g siktad kakao
430 g florsocker

How to
Vispa smöret på medium hastighet med en vinge tills smöret är krämigt. Tillsätt cream cheese, nutella och vanilj. Blanda tills det är helt blandat och öka sedan hastigheten och vispa tills det är fluffigt. Blanda i lite kakao och florsocker i taget på låg hastighet tills det är helt blandat öka hastigheten och vispa tills den är len och krämig

Dekoration
10 -12 Ferrero rocher
140 g rostade och hackade hasselnötter

Lägg en botten på en tårtbricka och täck med ett lager nutellafrosting.
Ta ut cheesecaken ur frysen och dra en spatel runt i formen så den lossnar. Gör samma sak under cheescaken.
Lägg cheesecakelagret ovanpå frostingen och täck med ytterligare ett lager frosting. Lägg på den sista tårtbotten och täck med ett tunt lager frosting. Ställ in i kylen i ca 30 minuter innan du täcker den med resterande forsting.
Dekorera med nötter runt om tårtan och Ferrero rocher ovanpå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela