Sockerkringlor

500 g vatten
1450 g vetemjöl special
200 g strösocker
350 g smör
25 g bakpulver
100 g jäst
8 g salt
2 stora ägg
Blanda alla ingredienser i en degblandare med degkrok på låg hastighet i ca 5 minuter tills degen gått ihop ordentligt. Öka till medel och kör tills degen är homogen och har en bra glutenbildning ca 5-10 minuter.
Ta upp degen ur bunken och lägg den på bakbordet. Platta ut degen till en ca 30 x 25 cm stor rektangel, lägg på en plåt eller bricka, täck med en kökshanduk och ställ in i kylen i 1-2 timmar tills degen är kall.
Blanda ihop fyllningen under tiden.
Fyllning
350 g rumsvarmt smör
60 g vaniljsocker
60 g florsocker
Vispa smöret krämigt. Tillsätt socker och vispa tills det är ordentligt blandat.
Penslas med ägg före gräddning
Penslas med smör och doppas i strösocker efter gräddning.
Ta ut degen ur kylen och dela i två delar.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till ca 50 x 50 cm. Lyft några gånger så att den inte fastnar.
Bred på ett lager fyllning. Gör ett treslag och kavla ut till ca 70 x 25 cm.
Skär 1-1,5 cm breda remsor och gör en kringla.
Lägg upp på plåt och låt jäsa till dubbel storlek under en bakhanduk i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 220 grader.
Pensla med ägg och sänk temperaturen till 190 grader. grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Dessa ska bara få lite färg på ytan.
Pensla med smält smör och doppa i strösocker.