bakingmode.blogg.se

Saffransdeg 2.0

Publicerad 2019-12-07 15:56:00 i Allmänt, Bullar, Julbak,

Bästa lussebullarna genom tiderna. 
 
450 g mjölk
950 g vetemjöl special
200 g strösocker
200 g rumsvarmt smör
50 g saffranslag eller 2 g saffran
50 g jäst
15 g salt
1 ägg
200 g russin
 
How to
Lägg russinen i blöt helst några timmar innan du börjar baka. Har du glömt det kan dom läggas i blöt tills degen är ihopblandad.
Blanda ihop alla ingredienser, förutom saltet, i en degblandare på låg hastighet i ca 5 minuter. Öka sedan hastigeheten något och kör tills degen är homogen. 
Tillsätt saltet ocjäh låt blanda ett tag och tillsätt till sist russinen på låg hastighet och blanda tills russinen är jämt fördelade i degen.
Låt degen vila så länge som du känner för. Jag brukar låta den ligga mellan 20-60 minuter.
 
(Lussekatter ca 80 g baka av 190 g i ca 5-8 minuter pensla med äggstrykning efter gräddning. Dom ska inte få färg)
(Längder ca 300 g värm ugnen till 220 g sänk till 190 g 15-20 minuter)
 
Låt jäsa nån timme eller 2.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela