bakingmode.blogg.se

Mjuk pepparkaka med lingon

Publicerad 2019-11-16 10:32:00 i Allmänt, Julbak,

 

 

 

150 gram smör
3 ägg
270 gram socker
250 gram mjöl
8 g kanel
4 g ingefära
4 g mald kryddnejlika
4 g kardemumma
3 g bikarbonat
150 gram fet filmjölk eller gräddfil
180 gram lingonsylt
110 g frusna lingon

Smörj en form som rymmer ca 2 liter.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Bryn smöret och ställ det åt sidan.
Blanda samman mjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika och bikarbonat i en bunke och ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst, minst 3-4 minuter.
Rör ner de torra ingredienserna och sedan filmjölk och lingonsylt, vänd försiktigt tills allt är blandat.
Blanda i smöret och till sist vänd ner de frusna lingonen.
Häll smeten i formen. Grädda i ca 40 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela