Vetetortillas
300 g vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk smör
250 g hett vatten
2 tsk olivolja
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vatten och olivolja. Låt koka upp.
Tillsätt den varma vätskan sakta i mjölblandningen under omrörning.
Ta upp degen på mjölat underlag. Låt svalna ca 5 minuter. Knåda sedan snabbt ihop till en deg. Plasta gärna in degen eller låt den vila övertäckt i 30 minuter.
Dela degen i 60 grams bitar. Rulla varje bit till en boll och kavla ut till platta runda bröd på lätt mjölat underlag. Borsta ev av överflödigt mjöl.
Grädda bröden i en torr och het stekpanna, ca 1 minut på varje sida. Förvara bröden i en handduk.