bakingmode.blogg.se

Lingonbröd

Publicerad 2019-10-27 06:36:00 i Allmänt, Bröd,

 

150 g rågkross
45 g fiberhavregryn
140 g grovt rågmjöl
180 g vetemjöl
70 g chiafrön
60 g solrosfrön
2 tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
400 g filmjölk
70 g mörk sirap
230 g lingonsylt

How to
Koka upp vatten och häll över rågkrossen och låt stå minst 3 timmar.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda filmjölk, sirap och lingonsylt i en skål.
Blanda ihop alla ingredienser och flytta över degen till formen. Jämna till ytan lite och strö över lite grovt rågmjöl, havregryn eller dinkelflingor.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45-50 minuter. Ta ut brödet och låt det vila i formen ett par minuter innan du stjälper upp det och låter det svalna på galler.

Kommentarer

Postat av: FSHD Daniel

Publicerad 2019-10-27 10:11:29

Egen, hembakat bröd är det bästa tycker jag!

Svar: Jag med =)
bakingmode.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela