bakingmode.blogg.se

Hallonpaj med vaniljkräm

Publicerad 2020-02-28 14:41:00 i Allmänt, Paj,

Vaniljkräm
250 gram mjölk
1 vaniljstång eller 1 krm äkta vaniljpulver 68 g strösocker
3 st äggulor
18 g maizena
50 g mjukt smör

How to
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en kastrull tillsammans med mjölken och koka upp.
Vispa ihop strösocker, äggulor och maizena. Häll i lite av mjölken i äggblandningen. Häll sedan i mjölken samtidigt som du vispar.
Fortsätt sedan värma försiktigt på låg värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Sila krämen i en kall skål. Plasta och kyl.

Pajskal
180 g rumstempererat smör
270 g vetemjöl
90 g florsocker
2 äggulor
15 g vatten

Fyllning
350 g hallon
10 g potatismjöl
45 g strösocker
Rivet skal av 1/4 citron

How to
Sätt ugnen på 180 grader.
Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
Tryck ut 2/3 av degen i en pajform ända upp till kanterna.
Täck kanterna med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Ta bort aluminiumfoliet.
Vänd försiktigt runt hallonen med socker, potatismjöl och citron.
Ta ut pajen och låt svalna lite, lägg vaniljkräm i botten, strö över hallonen och sedan resterande deg.
Grädda i ytterligare ca 20-30 min tills pajen fått fin färg. Servera när den svalnat med vaniljglass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela