Kanelbullar
Detta kan vara det bästa receptet på kanelbullar någonsin. Riktigt saftiga och mycket smak av kanel och kardemumma.
Kanelbullar
Blir ca 25 stora bullar
500 g mjölk
50 g jäst
200 g smör
200 g strösocker
23 g kardemumma
1 ägg
ca 1000 g proteinrikt vetemjöl
10 g salt
How to
Blanda ihop alla ingredienser ,förutom saltet, tills det går ihop till en deg på låg hastighet i en bakmaskin. Öka hastigheten och låt gå tills degen är glansig och fin. Tillsätt saltet och låt det blandas ordentligt.
Lägg ut degen på en plåt med bakplåtspapper i en rektangel och ställ kallt i ca 30-60 minuter.
Gör remonsen under tiden
Remons
500 g smör
210 g strösocker
50 g kanel
How to
Smält hälften av smöret och vispa ner kanel och socker.
Tillsätt de resterande smöret skuret i tärningar. Plasta och låt stå i rumstemperatur tills det är dags att använda.
Kavla ut degen och bred på fyllningen.
Snurra eller skär till bullar.
Låt jäsa ca 1,5-2 timmar.
Pensla med ägg och strö över socker.
Grädda i ugn i ca 225 grader i ca 7-8 minuter.
Pensla gärna med sockerlag när de är färdiggräddade.