Limecurd mousse med hallongelé och rostad vit choklad

Limecurdmousse
1,5 gelatinblad
2 äggulor
60 g strösocker
200 g vispgrädde
50 g naturell yoghurt
Skalet från 2 limefrukter
90 g limejuice
How to
Lägg gelatinblad i blöt i kallt vatten i minst 5 minuter.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden löst i en annan bunke och blanda med yoghurten. Skjud limesaft och limeskal. Lägg i gelatinet och rör tills det lösts upp.
Blanda limesaften med lite av grädden och därefter med äggsmeten.
Vänd försiktigt ner äggsmeten i grädden.
Fyll i glas. Låt stelna i kyl 4-5 timmar innan du gör hallongelén.
Hallongelé
0,5 gelatinblad
150 g hallon
100 g strösocker
How to
Lägg gelatinblad i blöt i minst 5 minuter i kallt vatten.
Koka upp hallon och socker. Sila. Tillsätt gelatin och rör tills det smält.
Fyll i glasen över limecurdmoussen
Rostad vit choklad
100 g vit choklad
How to
Sätt ugnen på 175 grader
Riv vit choklad på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut ett jämt lager.
Rosta i ugnen i 5-10 minuuter tills det blir ljust brunt.
Garnera med färska bär och rostad vit choklad