Rabarbercookies med vit choklad och kardemumma
Kan vara de godaste kakorna jag nånsin ätit.
Recept från Emma Brink Rask
Ingredienser:
150 g rumstempererat smör
110 g strösocker
110 g muscovadosocker
2 rumstempererade ägg
1 tsk vaniljpasta
300 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk kardemumma
150 g vita choklad
150 g rabarber hackad i ca 0,5-1 cm bitar
How to
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa smör och socker i 2-3 minuter. Tillsätt äggen, vaniljpastan och kardemumman och rör ner det. Vispa inte.
Vänd ner de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Vänd ner rabarber och vit choklad.
Klicka ut ca 9 kakor åt gången på en plåt. Ca 1,5-2 msk stora. Baka i 9-10 minuter tills de fått fin färg.