bakingmode.blogg.se

Smulbullar med jordgubb och mynta och nektarin

Publicerad 2020-07-23 21:02:06 i Allmänt, Bullar,

Jag hade lite nektariner hemma som sjöng på sista versen och även en jordgubbs och myntamarmelad som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med.

Detta blev resultatet.

 

Vetedeg
500 g 3 procentig mjölk
850 g Manitoba cream
200 g socker
200 g mjukt smör
40 g jäst
8 g salt
15 g grovmalen kardemumma
Lös jästen i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda i maskin tills degen är elastisk.
Lägg ut degen i ren rektangel på en skärbräda och låt vila i kylen i ca 30 minuter.

Smörfyllning 1
125 g mjukt smör
60 g strösocker
60 g farinsocker
15 g kanel

Smörfyllning
125 g mjukt smör
60 g strösocker
60 g farinsocker
15 g Kardemumma

Fyllning 1
Karamelliserad nektarinsylt med vanilj
200 g råsocker
75 g vatten
1/4 vaniljstång av bra kvalitet
375 g nektarin i tärningar
1/2 citron
12 g smör
Lös upp sockret i vattnet, skrapa ur vaniljstången och lägg i. Koka till gyllenbrun färg. Lägg i nektarin och citronsaft och koka till syltprov (låt lite sylt svalna på en tallrik, och dra med en sked i mitten av klicken. Färdigkokt sylt ska inte flyta ihop). Rör ner det mjuka smöret.

Fyllning 2
Jordgubb och myntamarmelad

Dinkel & kanelsmul
50 g smör
30 g socker
30 g muscovadosocker
50 g dinkelflingor
90 g fullkornsdinkel
en nypa kanel
en nypa salt
Blanda med händerna till ett bra smul

How to
Dela degen i 2 delar och kavla ut till en rektangel.
Bred på smörblandningen och rulla ihop till en rulle.
Skär i bitar.
Låt jäsa till dubbel storlek på en plåt under bakhanduk.
Pensla med uppvispat ägg.
Spritsa lite sylt i mitten på varje bulle och täck med smul.
Baka i ca 7 minuter i 225 grader
Pudra gärna över lite florsocker när de svalnat

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela