Blåbärscheesecake pralin
Blåbärssylt eller marmelad
Vaniljganache
400 g vit choklad
180 g grädde
1 vaniljstång
How to
Skrapa ur vaniljstången och lägg ner tillsammans med stängen och grädden i en kastrull och koka upp. Ta ur vaniljstången, häll över chokladen och låt stå några minuter.
400 g vit choklad
180 g grädde
1 vaniljstång
How to
Skrapa ur vaniljstången och lägg ner tillsammans med stängen och grädden i en kastrull och koka upp. Ta ur vaniljstången, häll över chokladen och låt stå några minuter.
Blanda och kör med stavmixer.
Digestivesmul
Digestivesmul
Sätt ugnen på 175grader
150 g digestive
25 g rumstemepererat smör
Krossa kexen och tillsätt smöret, blanda runt ordentligt
Platta ut i en ungsform ca 0.5cm tjockt.
Grädda i ugnen till gyllenbrunt. Smula sönder allt och låt svalna.
150 g digestive
25 g rumstemepererat smör
Krossa kexen och tillsätt smöret, blanda runt ordentligt
Platta ut i en ungsform ca 0.5cm tjockt.
Grädda i ugnen till gyllenbrunt. Smula sönder allt och låt svalna.
Montering:
Sprita lite sylt följt av vaniljganachen. Låt sätta sig i minst 6 timmar. Fördela de krossade kexet till en jämn botten.
Sprita lite sylt följt av vaniljganachen. Låt sätta sig i minst 6 timmar. Fördela de krossade kexet till en jämn botten.