Vaniljcheesecakemoussetårta med citronpannacotta och jordgubb/rabarber interiör

Digestivebotten (2 st)
170 g digestivekex
60 g smält smör
How to
Blanda ihop mixade kex med smör och tryck ut i anslagsring.
Tyck ut jämnt med en sked och baka i ugnen 200 g i ca 6 minuter
Citronpannacotta (Blir 2 st interiörer)
143 g citronsaft
143 g grädde
60 g strösocker
5 g gelatin
2 g citronrasp
How to
Lägg gelatin i blöt i kallt vatten. Koka upp saft, grädde och strösocker.
Tillsätt gelatin och rasp, rör runt. Kyl till ca 10 grader. Häll ner i anslagsringar och frys.
Jordgubb & rabarberkompott (Blir 1)
260 g rabarber
50 g jordgubbar
8 g citronsaft
80 g strösocker
5 g gelatin
How to
Lägg gelatin i blöt i kallt vatten.
Koka ihop 2/3 av rabarberna tillsammans jordgubbar, citronsaft och strösocker
tills rabarberna mjuknat. Tillsätt resten av rabarbern och koka upp igen.
Ta från värmen och tillsätt gelatin. Låt svalna. Frys ovanpå pannacottan.
Vaniljcheescakemousse (Blir 2 st)
385 g philadelphia
615 g strösocker
1/3 vaniljstång
155 g kesella
155 g matlagningsyoghurt
42 g citronsaft
23 g gelatin
515 g vispad grädde
How to
Ställ fram philadelphia, kessella och yoghurt dagen innan
och låt de bli rumstempererat.
Lägg gelatin i blöt i kallt vatten.
Blanda ihop philadelphia, strösocker och vanilj till en slät smet.
Tillätt kesella och yoghurt.
Smält gelatin tillsammans med citron och blanda ner i yoghurtblandningen.
Vänd ner vispad grädde.
Häll ner ovanpå digestivebotten, lägg ner interiören och fyll på med mer mousse.
Frys.