bakingmode.blogg.se

Vaniljcheesecakemoussetårta med citronpannacotta och jordgubb/rabarber interiör

Publicerad 2021-08-12 16:04:04 i

 
Digestivebotten (2 st)
170 g digestivekex
60 g smält smör
 
How to
Blanda ihop mixade kex med smör och tryck ut i anslagsring.
Tyck ut jämnt med en sked och baka i ugnen 200 g i ca 6 minuter 
 
Citronpannacotta  (Blir 2 st interiörer)
143 g citronsaft
143 g grädde
60 g strösocker
5 g gelatin
2 g citronrasp
 
How to
Lägg gelatin i blöt i kallt vatten. Koka upp saft, grädde och strösocker.
Tillsätt gelatin och rasp, rör runt. Kyl till ca 10 grader. Häll ner i anslagsringar och frys.

Jordgubb & rabarberkompott (Blir 1)
260 g rabarber
50 g jordgubbar
8 g citronsaft
80 g strösocker
5 g gelatin
 
How to
Lägg gelatin i blöt i kallt vatten.
Koka ihop 2/3 av rabarberna tillsammans jordgubbar, citronsaft och strösocker
tills rabarberna mjuknat. Tillsätt resten av rabarbern och koka upp igen.
Ta från värmen och tillsätt gelatin. Låt svalna. Frys ovanpå pannacottan.
 
Vaniljcheescakemousse (Blir 2 st)
385 g philadelphia
615 g strösocker
1/3 vaniljstång
155 g kesella
155 g matlagningsyoghurt
42 g citronsaft
23 g gelatin
515 g vispad grädde
 
How to
Ställ fram philadelphia, kessella och yoghurt dagen innan
och låt de bli rumstempererat. 
Lägg gelatin i blöt i kallt vatten.
Blanda ihop philadelphia, strösocker och vanilj till en slät smet.
Tillätt kesella och yoghurt.
Smält gelatin tillsammans med citron och blanda ner i yoghurtblandningen. 
Vänd ner vispad grädde.
 
Häll ner ovanpå digestivebotten, lägg ner interiören och fyll på med mer mousse.
Frys.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela