bakingmode.blogg.se

Caramel cheesecake

Publicerad 2022-06-18 21:31:06 i Allmänt, Cheesecake,

Sambon ville bjuda på fika innan han börjar semestern imorgon och arbetskamraterna har tjatat om cheesecake så denna fick han ta med sig idag.
 
Botten
50 g smör
80 g rörsocker
55 g strösocker
1 ägg
90 g vetemjöl
15 g kakao
5 g bikarbonat
1 nypa salt
 
How to
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme
Vispa ihop rumsvarmt smör med rörsocker och strösocker. Tillsätt ägget och vispa fluffigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat bunke och vänd sedan ner i äggsmeten med en slickepott. Häll ner i en 24 cm springform.
Baka i ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150 grader när botten är klar.
 
Cheesecake
600 g philadelphiaost
275 g dulce de leche
1/4 tsk vaniljpulver eller 1 tsk vaniljextrakt
1 nypa salt
225 gram strösocker
6 gram snabbkaffe
(jag använde nescafé azera espresso)
3 ägg
 
How to
Vispa ihop philadelphiaosten, dulce de leche, vaniljen och saltet ordentligt så det blir krämigt och slätt. Tillsätt strösocker och kaffe och vispa igen.
Blanda ner 1 ägg i taget med en slickepott. Blanda så lite som möjligt så det inte kommer in så mycket luft.
Häll över blandningen på botten och täck med folie. Baka i 150 grader i nedre delen av ugnen ca 1-1,5 timme. Öppna inte ugnen första timmen då finns en risk att den spricker.
Den är klar när den "stannat" på kanten och fortfarande är lite lös i mitten. Låt den stå kvar på eftervärme i ca 1 timme så minskar risken att den spricker.
Låt stå i kyldkåpet i minst 6 timmar, gärna över natten.
Drizzla över den resterande dulce de lechen som finns kvar i burken.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela