Polkakola
Ca 75 g polkagrisar
80 g smör
200 g vispgrädde
0,5 tsk havssalt
0.5 vaniljstång eller 0.5 tsk vaniljpulver
170 g glykos
250 g strösocker
0,75 tsk pepparmyntsolja
How to
Krossa polkagrisarna i en mortel.
Smölt smör med gärdde, salt och vnalj på svag värme i en liten kastrull.
Koka upp glykos på hög värme tlll ca 170 grader eller tllls det är ljust bärnstensfärgat.
Ta av från plattan och blanda försiktigt ner gräddblandningen i omgångar.
Ställ tillbaka på plattan, sänk värmen och låt koka igen till ca 122-124 grader.
Ta ut vaniljstången om sådan användes. Rör ner pepparmintsoljan.
Häll upp kolan i en form klädd med bakplåtspapper ca 15x20 cm.
Strö över polkagrisarna. Låt svalna 4-5 timmar.
Slå in i bakplåtspapper.
Förvara torrt och svalt.