bakingmode.blogg.se

Italienskt matbröd

Publicerad 2024-06-16 23:25:34 i Allmänt, Bröd,

600 g vetemjöl special
400 g durumvetemjöl
700 g vatten
25 g jäst
30 g olivolja
10 g salt
 
How to
Lös upp jästen i vattnet. tillsätt mjöl och olivolja men spara 60 gram mjöl till utbaket. Arbeta degen i 10 minuter i bakmaskin på medelhastighet. Tillsätt saltet och arbeta 2 minuter till lite snabbare.  Låt jäsa 30 minuter. Forma till 2 runda bröd. Vänd i durummjöl och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa under en bakduk i 30 minuter. Snitta brödet med en vass kniv över hela brödet. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela