bakingmode.blogg.se

Napolitansk pizza

Publicerad 2024-06-06 16:47:37 i Allmänt, Pizza,

6 pizzor
5 g jäst
750 g vatten
1250 g pizzamjöl typ tipo 00
38 g salt
 
How to
Blanda ihop alla ingredienser och knåda för hand i ca 10 minuter tills allt är väl blandat. Olja in en plastlåda med lock med lite olivolja. Låt stå i rumstemperatur. Vik degen efter 20 minuter. Upprepa 2 gånger till. Ställ sedan in degen i kylen i 24 timmar. Själp upp degen och dela den i 6 st 340 grams bitar. Rulla dom till bollar och lägg i varsin liten oljad bytta med lock. Låt stå 2 timmar i rumstemperatur. Lägg på valfri topping och baka av i ugnen i 275 grader.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela